Destructive Penguins

Ter ere van hun verwarrende naam is contradictie het handelsmerk geworden van deze opkomende band uit Nederland. Om een ​​eigen geluid te creëren sloeg de zevenkoppige band de muren tussen hiphop, jazz, funk, rock en reggaemuziek vakkundig af. Soms zwoel als een warme zomer; maar altijd bruisend en uitbundig wanneer ze live op het podium spelen.

Destructive Penguins ‘debuut EP Walkin’, uitgebracht in februari 2016 na een succesvolle crowdfunding-campagne, toonde voornamelijk de live-reputatie van de band en werd goed ontvangen door fans in Nederland met als resultaat vele shows door het land. Hun nieuwste release High / Low EP (februari 2017) is geproduceerd met de hulp van Oscar de Jong (Kraak & Smaak) en onthult een meer volwassen geluid met diepere teksten en slimmere arrangementen. High/ Low onderstreept absoluut het potentieel en de ambitie van deze jonge band.

Op 1 oktober 2018 bracht Destructive Penguins hun eerste stand-alone single Painting Pictures uit. Ze namen het voor zichzelf om hun productie verder te verbeteren en hun geluid te definiëren. Painting Pictures is het eerste resultaat van deze sonische identiteit en combineert de kenmerkende reggae en hiphopvibe van Destructive Penguins. Zonder verlies van hun live-geluid voegt deze single een nieuwe dimensie toe aan de missie van Destructive Penguins om energie, liefde en plezier te delen.

Open website