Ooostblok

Een muzikale afsluiter voor ons festival, met als missie het publiek nog een laatste keer uit hun plaat laten gaan. Met die insteek ontstond bij geeneral Lodovik het idee om een balkan band op te richten, zo veel zijn er namelijk niet in Nederland.
De negen-koppige band Ooostblok bestaat uit robuuste afdankertjes uit de goot die een aantal dingen gemeen hebben met elkaar: ze zijn allemaal bevriend (of familie van elkaar), ze komen allemaal uit het bruisende Hengelo en hebben allemaal een grote liefde voor de muziek. Als de bandleden denken aan balkan muziek, dan denken ze aan feestmuziek. Via het harmonieorkest waar ze allemaal speelden kwamen de heren in aanraking met de muziek en de effectiviteit ervan. Wanneer er een nummer van bijvoorbeeld bekende balkan artiesten voorbij kwam zat de sfeer er onmiddellijk goed in.
Als muziek zo’n impact heeft op zo’n diverse groep mensen weet je dat je iets bijzonders te pakken hebt. Dit merkt de band nog steeds bij alle live optredens: je kan simpelweg niet naar Ooostblok kijken en dan niet dansen! En zodoende gingen de heren aan de slag. In eerste instantie begonnen de bandleden met het repeteren van covers uit het voor veel Nederlanders nog wat onbekende muziekgenre. Uiteindelijk besloten Roland, Bram en Stan zelf de muzikale pen op te pakken en aan het schrijven te gaan. Het resultaat is een mengeling van Ooost-Europese dansmuziek, met nadruk op de blazers en een flinke beat.
Open website