The Damned And Dirty

The Damned and Dirty is een van de meest opwindende en innovatieve acts in de roots-traditie. Ze leggen de nadruk op pakkende nummers met afwisselend donkere en scherpe teksten met een flinke emmer soul. De sound is in alle opzichten rauw en dwingend. Hun Engels is Amerikaans alsof het daar thuishoort.

Wat begon als een zijproject van Kevin de Hardeen Micha Sprenger werd snel groter na hun eerste release getiteld The Damned and Dirty in 2012. In eerste instantie zonder de bedoeling live te spelen brachten ze uit als gratis download. Fans van het album stonden te trappelen om live shows en het was al snel duidelijk dat de term zijproject niet meer toepasbaar was. Nadat in 2014 hun vorige band officieel werd ontbonden, stond The Damned and Dirty centraal.

The Damned and Dirty schrijven al hun eigen songs en ze hebben al 5 albums geproduceerd. In 2013 brachten ze hun tweede album Sell Your Soul uit. Hun derde album Rolling Into Town werd gepresenteerd in poptempel Paradiso in november 2014. Hoodoo Down volgde in 2015, met meer diverse muziekstijlen en gastmuzikanten. Maar liefst drie albums werden bekroond met een award voor “Best Dutch Blues Album” van de Dutch Blues Foundation. Iets wat geen enkele andere band in Nederland kan claimen.

In 2016 presenteerden zij hun nieuwe single Bye Bye to Ya in een stampvolle grote zaal van Paradiso. In mei 2017 speelde The Damned and Dirty op het Bali Blues Festival in Indonesië. De organisatie verkoos de band boven andere acts uit Europa. In hetzelfde jaar gaat het duo een samenwerking aan met de Vlaamse drummer en producer Mario Goossens (Triggerfinger). Met een nieuwe werkwijze en een nieuwe invalshoek ontstond de EP Revelation die in februari 2018 werd uitgebracht. Ruiger, vuiger en meer pop-georiënteerd.

Open website